Meny
Tilbake
Artikkelbilde
shadow shadow
Tekst og foto: Ungdomsreporter 14.03.2018 13:40 - oppdatert 14.03.2018 23:11

Aukland gleder seg til start

Anders Aukland synes det er stort å delta i Birkens 80-årsjubileum, og ønsker nok en gang å kjempe i toppen.

Anders Aukland er 46 år, men "still going strong".  Under Vasaloppet forrige helg ble det 8. plass, bare seks sekunder bak vinneren, Andreas Nygaard. 

Det er bare to uker mellom Vasaloppet og Birken, og det tar tid å komme seg etter det mer enn ni mil lange løpet mellom Sälen og Mora. - Jeg har kjent på kroppen at jeg har vært sliten, men det begynner å komme seg. Jeg gleder meg veldig, og er spent på formen. Birken er veldig hard de første kilometerne, og det er tøft tempo fra start. Jeg må nok kjenne litt på formen, men jeg gleder meg til å starte, forteller Aukland.

- Birken er en annen type renn enn Vasaloppet. Hvordan ser du på mulighetene for å være med helt inn?

-Birken er et renn med mye bakker, og et renn jeg har likt godt og gjort det bra i, så jeg håper å være med helt i teten og kjempe om en topplassering, sier Anders Aukland, som ikke tror avgjørelsen faller før etter løperne har passert Sjusjøen.

- Dersom det ikke blir snø vil nok en gruppe dra av gårde i de harde motbakkene og holde unna for de som kommer bak, men avgjørelsen kommer nok først mot slutten, sier Santander-løperen, som mener lagarbeidet betyr veldig lite under Birkebeinerrennet:

- Det er noe helt annet enn Vasaloppet. Det er slakt og mye lenger.  Der kan man gjøre brudd og hjelpe hverandre, men i Birken er det full fart fra start også setter løpet seg. Det er bare å håpe på at man er sterk nok, så det er det som er taktikken. Det er ikke annet å gjøre enn å gå det man kan. Så lagsmarbeidet har veldig lite å si i et løp som Birken.

- Hva betyr Birken for deg?

- Birken er et stort og viktig skirenn, et av monumentene i langrenn: Du har Vasa'n, Marcialonga og Birken. Så det betyr mye.. I tillegg betyr rennet mye for norsk langrenn. Det fine er at du har eliteløperne, mosjonistene i god form og de som ikke er i så god form, i samme renn. Å få delta i 80-årsjubileet til et så tradisjonsrikt arrangement er også stort.

Anders Aukland har vært gjennom mye i sin innholdsrike karriere, og kan se tilbake på mange store prestasjoner: - Verdenscupseire, OL-gullet på stafetten i Salt Lake City er store minner. Å vinne Vasaloppet likeså, sier Aukland, som ikke har problemer med å holde motivasjonen oppe:

- Nei, det er morsomt å gå på ski, morsomt å konkurrere og morsomt være i god form så det er ikke vanskelig å være motivert, avslutter Anders Aukland. 

load articles
Generalsponsor:
Webkamera
Webkamera