Meny
Tilbake
Artikkelbilde
shadow shadow
Tekst og foto: Ungdomsreporter 13.03.2018 12:38 - oppdatert 13.03.2018 13:07

Birken-utstilling for å feire jubileet

I forbindelse med årets jubileumsrenn skal Birken ha en egen utstilling på Åmot kulturhus.

I forbindelse med 80- årsjubileumet til Birkebeinerrennet er det satt fram en midlertidig utstilling om Birkebeinerrennets historie i Galleri Alida på Åmot kulturhus. Her blir det stilt ut forskjellige gjenstander som har blitt brukt gjennom tidene, blant annet en gammel vekt, skiutstyr fra før i tiden samt bilder og tekster om tiden fra første renn til dags dato.

En egen vegg er dedikert til autografer fra Birkens mest kjente deltakere gjennom tidene, i tillegg kan man høre på gamle intervjuer med tidligere Birken-helter. Til og med Åmot Ungdomsskole er representert, og deres samarbeid med Birken gjennom 20 år er dokumentert på en egen vegg.

Foto: Ungdomsreporter

 Åmots lokale helt, Olaf Dufseth blir omtalt som den første "Birkebeinerkongen", han har 35 deltakelser og av dem har han vunnet 17 klasseseiere.

En av pokalene i pokalsamlingen til Olaf Dufseth

 Denne pokalen er bare en liten del av hans premiesamling fra Birkebeinerrennet.

Den føsrte pokalen som ble vunnet av Karsten Olsen i 1932

Dette er den første pokalen som ble vunnet i 1932 av Karsten Olsen fra Rena, far til Willy Olsen.

Vekta som ble brukt da de veide de første sekkene i 1932.

Vektene som ble brukt i 1932 til å veie sekker så slik ut. Før måtte sekkene veie 5,5 kg, og det var vanskelig å få sekkene til å veie så mye, så de ble fylt med steiner og ris for å få opp vekten. I 1993 ble vekten redusert 3,5 kg.
load articles
Generalsponsor:
Webkamera
Webkamera