Meny
Tilbake
Artikkelbilde
shadow shadow
Tekst og foto: Ungdomsreporter 16.03.2018 13:48 - oppdatert 16.03.2018 13:52

Birkenkongen deler treningstips

I år går "Birkenkongen" Erling Jevne (51) sitt 19. Renn. Tittelen har han for sine 7 totalseire, som er rekord i Birken, og han deler treningstips til fremtidige Birkebeinere.

Første gang Erling stilte på Birkenebeinerstarten var fordi treneren hans Inge Bråten hadde anbefalt det for ham. -Det passa bra med resten av sesongen, og han mente at Birken ville passe meg utmerket. Det hadde han rett i, forteller Erling.  

Selv om Erling Jevne ikke går på samme nivå som han gjorde før og ikke har like store ambisjoner føler han at Birken er noe å trene frem til. Det er viktig å få gått flest mulig mil når man skal trene til Birken. Birkenkongens treningstips er å få gått mange langturer der man får kjent litt på det at kroppen føles ødelagt. -Uansett hvor fort man går så skal man jo drive på to og en halv time, og de aller fleste av oss er fra 3 timer eller mer. Da skjer det noe med føtta, og kroppen blir gradvis ødelagt, da gjelder det å ha trent på det så man kommer lengst mulig, før man blir helt ødelagt.

I starten deltok han bare for å konkurrere, men etter hvert har de fine opplevelsene og minnene dratt ham tilbake for å stå på start igjen og igjen. -Det å komme ned i Åsdalen å se de furuene nedi der, det er slik som man husker godt og som man blir minna på hver gang man kommer forbi der. Det er mer som en glede i det å passere forbi i blant annet det området, fortsetter Erling muntert.  

Når vi spør om hva som er hans aller beste minne fra Birken er det de første turene hans med flott vinterføre, sol og skyfri himmel som har gjort størst inntrykk. Han forteller at det å få gjenskapt minnene i forkant når han trener også har noe å si. Treningsturene for å holde kroppen ved like gir like gode skiopplevelser.  

Ettersom startfeltet blir sterkere og sterkere blir det også vanskeligere å ta tittelen. Hvis noen skulle tatt over tittelen til Erling har han tro på Anders Aukland som hele tiden motbeviser at alder har noe å si. 

load articles
Generalsponsor:
Webkamera
Webkamera