Meny
Tilbake
Artikkelbilde
shadow shadow
Tekst: Ungdomsreporter Foto: Privat 15.03.2018 18:16 - oppdatert 15.03.2018 21:16

Langrennsløper vs håndballspiller

Martine Ek Hagen og Frank Løke skal konkurrerer mot hverandre i FredagsBirken. Martine tok nylig verdenscuppoeng i langrenn, mens Frank hevder han kun har stått på ski 4 ganger i hele sitt liv..

De to stiller på startstreken og skal konkurrerer om den beste tiden. Selv om de er kjente idrettsprofiler fra håndball og langrenn, har de i det siste også vært aktuelle i realityprogrammet "Farmen" på TV2, hvor de har kjempet for tilværelsen.

Gjennom "Farmen" kom det tydelig frem at begge har et stort konkurranseinstinkt, så det blir spennende å se hvem som krysser målstreken først på Lillehammer. Begge mener de kommer til å slå sin motstander.

Martine mener hennes langrennskarriere er en fordel mot Franks håndballferdigheter. - Jeg satser på å knuse han, smiler Ek Hagen. Franks kondisjon er det imidlertid ingenting i veien med. De siste årene har hanblitt en meget habil langdistanseløper.

Men Martine er i utrolig god form. Hennes worldcuppoeng på 3-mila i Holmenkollen sist helg, er et bevis på dette. -Hun blir tøff å ha med å gjøre! forteller Frank, til tross for at han ser på seg selv som den største favoritten.

Frank er nyoperert i leggen denne uka (!), og på Instagram deler han et bilde hvor hele høyrebeinet er bandasjert. Han velger å trosse legens råd om 14 dagers hvile, for han SKAL over fjellet. Under Instagram-bildet skriver han følgende: - ActionFrank hører ikke på råd fra legene, det er legene som hører på råd fra ActionFrank.

- Det å gi seg eksisterer ikke i min bok. Hvis det ender med at det er såpass vondt og forferdelig at det blir en søndagstur, da får det bli en søndagstur! Det er altså ingenting som tyder på at Frank Løke vil gi seg uten sverdslag..

Martine startet sin langrennskarriere tidlig, hun synes det var deilig å kunne gå ut å trene alene, uten å være avhengig av et lag. -Det gir motivasjon når du klarer noe helt selv! sier hun. Hun forteller at den største utfordringen hennes kommer til å bli at hun må disponere kreftene sine riktig. Martine bor på Lillehammer og er derfor ofte ute på ski i denne traseen og derfor føler hun seg trygg på løypa.

 -ActionFrank er jo best til alt, utenom balanse! ler Frank Løke selvsikkert. I tillegg har han et begreset antall skiturer bak seg, i følge han selv: -Jeg har gått 4 skiturer hele i mitt liv. Den ene er halvannen kilometer, to turer på 5 mil også har jeg Amundsen ekspedisjonen på 10 mil. Utenom det så har jeg ikke gått noe på ski, så jeg stiller ganske dårlig egentlig, forteller han. 

Det blir spennende å følge Martine og Frank over fjellet på fredag. Lykke til begge to!

load articles
Generalsponsor:
Webkamera
Webkamera