Meny
Tilbake
Artikkelbilde
shadow shadow
Foto: privat 12.03.2018 14:20 - oppdatert 12.03.2018 14:28

Går Birkebeinerrennet på Nato-plank

Hanne Korneliussen har syklet Birkebeinerrittet på militærsykkel og gått Birkebeinerrennet på natoplank. I år får hun selskap i løypa.

På lørdag skal Hanne Korneliussen gå Birkebeinerrennet på natoplank for andre gang. I år har Korneliussen fått med seg en gjeng på 7 som også skal delta med militærskiene. -Vi skal prøve å holde sammen gjennom hele Birken og komme i mål sammen, sier Korneliussen som synes det er god motivasjon å gå i gruppe.

Natoplank er en type ski militæret bruker som er tyngre og bredere med en spesiell type binding. Hanne har fått mye natoplank-trening gjennom jobben i Forsvaret, hvor de bruker skiene under øvelser.

En av de største utfordringene blir ifølge Korneliussen bakkene. -Slik jeg husker fra i fjor iallfall så var det oppoverbakkene i starten som er det tyngste, også blir man sliten fordi det tar så lang tid, forteller Hanne Korneliussen fra fjorårets renn.

Målet under årets Birkebeinerrenn er å gå like raskt som i fjor, på tross av at hun i år går i gruppe. Forrige renn gikk Hanne på omtrent 7 timer og 30 minutter. -Jeg håper det blir bra, jeg tror det blir utfordrende. Jeg tror det blir en fin dag, sier Korneliussen som gleder seg til en utfordrende tur over fjellet.load articles
Generalsponsor:
Webkamera
Webkamera