Meny
Tilbake
Artikkelbilde
shadow shadow
Teskt og foto: Ungdomsreporter 15.03.2018 17:59 - oppdatert 16.03.2018 10:54

-Det er bare å lukke øynene, og håpe på det beste

Jon Almaas stiller til start for 17. gang i Birkebeinerrennet. Som i fjor satser han på å krysse mållinjen på rundt 3 timer og 45 minutter.

Jon Almaas hadde hele treningsplanen klar. I februar skulle han bygge muskler, gå lange turer på ski, i tillegg til intervalltrening. Etterhvert gikk planen i vasken: - Det gikk dårlig da Vinter-OL var i gang, treningen ble byttet ut med OL-sendinger. Jeg skulle være i mitt livs form, istedet er formen for dårlig spøker han. Men vi får se, Jon har imponert oss før..  

Tv-profilen gikk sitt første Birkebeinerrenn i 1994, noe han opplevde som tungt, langt og slitsomt.  Etterhvert fikk han lyst til å gjøre det igjen, og sånn fortsatte det. -Jeg liker ting som er ubehagelig egentlig, sier han. -Også er det jo det å ha noe å trene frem mot, at man har et mål med treningen og det syntes jeg var veldig bra.

Selv om det har blitt litt mindre trening enn ønskelig for Almaas, har han fått et par 3-milsturer, som tilsvarer lengden opp til Kvarstad. - Så jeg kommer nok som vanlig  til å brenne opp alt kruttet før Kvarstad og satser på at det går bra etter det. -Det er bare å lukke øynene og håpe på det beste, sier en humoristisk og optimistisk Jon Almaas.Vi ønsker lykke til!

load articles
Generalsponsor:
Webkamera
Webkamera