Meny
Tilbake
Artikkelbilde
shadow shadow
Tekst: Ungdomsreporter Foto: brinkskiteam.se 13.03.2018 13:24 - oppdatert 13.03.2018 13:27

-Birken er fantastisk

Den svenske skiutøveren, teamlederen og tidligere Vasalöppet-vinneren ,Jörgen Brink, gleder seg til å gå Birkebeinerrennet på lørdag. 

Jörgen Brink (44) kommer rett fra en 4. plass i Vasaloppet. Nå vil han slåss om en topp 10 plassering i Birkebeinerrennet. Han har konkurrert lenge og har vunnet Vasaloppet tre år på rad. Først i 2010, så i 2011 og sin siste seier kom i 2012.  

Jörgen har selv aldri vunnet Birken, men han er likevel fornøyd med engasjementet og stemningen langs løypa. -Birken er fantastisk. Alt rundt og med Birken er bra. Mange er engasjerte, og stemningen og sportsmessene er gode. 

Som mange andre synes Jörgen at Birkebeinerrennet kan være litt utfordrende til tider. Han innrømmer at starten kan være ganske tøff. -Opp Midtfjellet er det også tøft, da har man jo gått en stund og det merkes, fortsetter han.  

Svensken er ikke bare utøver, men er også leder for sitt eget skiteam (Jörgen Brink Skiteam). Han har hatt tanker om å starte sitt eget skiteam i flere år og synes det er morsomt å endelig ha fått det til. Selv om teamet ikke er så stort kan det likevel være utfordrende. I tillegg til Brink består teamet av fire andre svensker. Laget er på en 23. Plass på Visma Ski Classics rankingen (Etter Vasaloppet) noe som er meget sterkt for et time bestående av bare 5 løpere. 

Selv om det begynner å bli en god stund siden Jörgen startet med å konkurrere mener han at formen stadig vekk holder seg. -Det er lettere å holde seg i god form når man er yngre, og utholdenheten tappes litt etter litt når man blir eldre. Men jeg springer, skøyter og trener mye staking så jeg holder meg bra, tror jeg. På en annen side får man mer rutine og når man har trent i mange år har man mye trening i kroppen. Jeg tror det er fullt mulig å henge med i teten selv om man begynne å dra litt på årene. 

Brink har gått på ski siden barndommen og forbildene var de store utøverne Gunde Svan, Thomas Wassberg og Bjørn Dæhlie som har deltatt noen ganger. Brink Gleder seg til folkefesten i Norge under årets Birkebeinerrenn.

load articles
Generalsponsor:
Webkamera
Webkamera