Meny
Tilbake
Artikkelbilde
shadow shadow
Tekst og foto: Ungdomsreporter 13.03.2018 17:57 - oppdatert 13.03.2018 18:00

Satser på å bli blant topp 10

Øystein "Pølsa" Pettersen er ferdig med Vasaloppet og nå er han klar for Birken, med ambisjoner om å bli blant topp 10.

I Vasaloppet gikk han kjempebra og gikk over alle forventninger til en 5. plass og nå er han klar for Birken -Føret og været ser ut til å bli supert, men siden Birken består av en god del mer motbakker enn Vasaloppet så satser jeg på å bli topp 10.

Birken ligger ann til å bli en toppers dag og han spår at det vil danne seg et tetfelt der det vil falle av en og en helt til mål. Lagkameratene Simen Østensen og Morten Eide Pedersen spår han som sine sterkeste konkurrenter i laget, men han tror også løpere som Tord Asle Gjerdalen, Chris Jespersen og Sjur Røthe vil være sterke. -Det kommer til å bli kamp helt til mål.  

Laget til Øystein har fått en ny superløper, nemlig tidligere fotballspiller John Arne Riise. Han er klar for Birken, men Pettersen har liten tro på lagkameraten. -Han gir et håp til alle birkebeinerne som er dårlig forberedt, fordi han er "verst dårlig forberedt". John Arne kommer akkurat fra å være ekspertkommentator i premier League i Singapore, til å gå Birken over den norske fjellheimen. Øystein tror derfor ikke at John har noen sjans på å klare veddemålet de har mellom hverandre. Om John Arne går i mål på mindre enn 50% av vinnertiden skal Pølsa tatovere "Fotball er toppidrett". I motsatt fall må John Arne tatovere "Fotball er ikke toppidrett". -John Arne har allerede sjekket priser på tatovering, for å si det sånn, sier Øystein. Men selv om han har liten tro på lagkameraten så berømmer han John Arne sin evne til å aldri gi seg.  

Øystein har alltid faste rutiner før skirenn og i år er disse å spise sjokolade og potetgull dagen før. Han kommer også med et tips til alle som skal gå Birken i år: -Det er ingen vits å gjøre mye rart, drikke saltvann og spise energibarer er ingen vits sier han. Det er mye bedre å gjøre det man er vant til, ta livet med ro! sier han.  

Øysteins kallenavn er som kjent "Pølsa", men hvilken type pølse er det han egentlig liker best? -Jeg liker spekepølse best, og spesielt den lokale fra Annis pølsemakeri i Ringebu.  Han håper at de kan sponse han med et par hundre gratis spekepølser på døren når han kommer hjem. 

load articles
Generalsponsor:
Webkamera
Webkamera