Meny
Tilbake
Artikkelbilde
shadow shadow
Tekst og foto: Ungdomsreporter 15.03.2018 12:54 - oppdatert 15.03.2018 20:26

Tar utfordringen over fjellet

Stephan Viehmann kommer fra Tyskland, men bor i Norge, hvor han jobber som lærer. Nå skal han debutere i Birkebeinerrennet.

Stephan Viehmann har tatt utfordringen og skal gå de 54 kilometerne fra Rena til Lillehammer.

Den litt småspente læreren har ikke noe mål om å prøve å komme først, han satser heller på å ha en fin tur over fjellet og ha det artig med de andre deltagerne. -Det hadde jo også vært gøy og kommet inn på en god tid, legger han til. Han har forberedt seg på en hard tur over fjellet, men tror det kommer til å bli fint å gå i finværet som er spådd.

Viehmann er usikker på hvor lang tid han kommer til å bruke over fjellet: -Jeg spent på om jeg rekker den siste bussen hjem til Rena, sier han humoristisk. Stephan er en sprek mann som har trent bra så dette går nok bra. Stephan har forberedt seg på den harde starten og har gått oppover mot Skramstad flere ganger, noen ganger har jeg også gått til Dølfjellet.

Læreren gruer seg mest til den lange distansen også er det jo veldig mye folk som kommer til å gå ganske samlet, sier han. -Men det blir nok moro å gå med så mange folk også! -Jeg har heller aldri gått så mye på ski som i vinter. Jeg har trent mye, men vi får se om det er nok.

-Taktikken for å ikke bli for sliten helt i starten, er nok å ikke starte for fort. Jeg må også finne rytmen min, så går det nok fint. Læreren har også studert løypeprofilen så han vet hva som venter han, selv om det blir et noe ukjent terreng etter Dølfjellet.

load articles
Generalsponsor:
Webkamera
Webkamera