Meny
Tilbake
Artikkelbilde
shadow shadow
Tekst: Ungdomsreporter Foto: Geir Olsen 13.03.2018 09:37 - oppdatert 13.03.2018 09:45

Tronsmoen (89) går for klasseseier på lørdag

Gunnar Tronsmoen (89) har ikke tenkt å gi seg med Birken med det første. Han har vært med siden 1979 og har hatt mange gode opplevelser. Tronsmoen har flest klasseseire (33) i Birken-historien. 

I år som i fjor skal han stake hele veien over fjellet. -Jeg har slitt med en skade i leggen noe som gjør at jeg ikke har mulighet til å gå diagonal, derfor går jeg over fjellet med blanke ski. Målet er å få en fin skitur, men jeg må innrømme at jeg går for å vinne i klassen min. Det hadde vært morsomt!  

Alderen har ikke noe å si på formen til Gunnar. Han har alt lagt planer for sesongene fremover, og i 2019 vil han delta i Veteran VM på Beitostølen, og det blir ikke første gang. Han har alt over 60 førsteplasser, men sier at han gjerne ønsker å få noen flere. Tronsmoen stiller gjerne til start på Birken neste år hvis treningen og formen holder seg, legger han til.

Den mangeårige klassevinneren gruer seg mer til de bratte utforkjøringene og svingene på vei ned fra Sjusjøen, enn de bratte motbakkepartiene ut fra start og mot midtfjellet. -Jeg har hatt problemer med en skade i leggen som gjør at jeg må stake. Den spreke Alvdølen har trent fram mot Birken med staking på rulleski om sommeren og staking på ski om vinteren. -Jeg har også spist mye magnesium for å unngå kramper leggene.

Den erfarne Birkebeineren har fått med seg noen minner for livet. -Andre gangen jeg gikk husker jeg at det begynte å snø noe veldig på Midtfjellet, så det ble nysnø helt ned til mål. Da vant jeg klassen min og ble nummer 2 totalt. Det var en spesiell dag for Gunnar Tronsmoen.  

Nå for tiden har mange unge skiløpere Johannes Høsflot Klæbo som forbilde, men da Tronsmoen var ung var det finnen Pekka Niemi som var den store helten. -Pekka Niemi var den beste skiløperen før 1940-åra. Finnen vant VM gull på femmila i 1937 i Chamonix i Frankrike.

load articles
Generalsponsor:
Webkamera
Webkamera