Meny
Tilbake
Artikkelbilde
shadow shadow
Tekst: Gunn-Rita Dahle Foto: EGO Promotion 06.07.2017 11:00 - oppdatert 06.07.2017 11:27

Mine sykkeltips

Hva du har behov for av sykkel er avhengig av bruken og hvor mye du sykler. Sykler du mye bør du investere i en god sykkel.

Først og fremst anbefaler jeg å bruke den sykkelen du har. Det eneste du bør gjøre er å få stilt den inn slik at den passer deg. Da tenker jeg først og fremst på et sete som er godt å sitte på for deg, setehøyde og lengde på stem (styrefremspring). Om du synes at sykkelen du har er fin som den er, så prøv iallfall bremsene skikkelig før du legger ut på tur ved å trø litt fart og brems med både for- og bakbrems, samtidig som du fører kroppsvekta bakover på sykkelen. Da slipper en å få følelsen av at en vil gå over styret når en bremser hardt og bestemt. Testing av bremser, kjenne hvordan sykkelen reagerer når en trykker bremsene inn, er viktig også for tryggheten på sykkelen. En føler seg straks litt mer i et med sykkelen om en kjenner bremsene godt og har testet de skikkelig.

Investere i sykkel?
Blir en hektet på sykling, og du bruker sykkelen ofte, både til trening og i jobbsammenheng, så synes jeg det er verdt å investere i en god sykkel som passer ditt bruksområde. Du kan få en bra sykkel til 5000 -10 000 kroner, men du kjenner også forskjell på en sykkel om du legger til 10 000 kroner. En burde ikke bry seg med at enkelte utstyrsfriker finnes. De vil alltid være der, men de burde ikke legge noen demper og begrensning på din sykkelglede. Uansett hvilken sykkel du trør og uansett målsetning du har med syklingen.

Enkelt å teste fremgang
Forbedring, fremgang og mestringsfølelse er viktig uansett hva en jobber med og ivrer for. Har du en fast runde du trør en gang i uken så kan en lett sammenlikne tider og se forbedring. Det samme gjelder for stisykling, mer flyt, bedre bruk av armer, kropp og plassering av vekt på sykkelen. Om en har en fast bakke du kjører «full gass» opp en gang i uken så kan det også være en god måte å teste fremgangen på. Eller så er det variasjon som teller igjen. Variere bakkene, variert underlag, variert innsats og variert fokus og hensikt med treningsøkten. Det skaper motivasjon, mer trivsel, en mer gjennomtrent kropp og mestringsfølelsen blir større. Du trenger ikke gjøre det mer avansert enn det er for å få gode opplevelser og stor forbedring på sykkelen.

load articles
Generalsponsor:
Webkamera
Webkamera