Meny
Tilbake
Artikkelbilde
shadow shadow
Tekst: Ingeborg Scheve, Foto: Geir Olsen 02.10.2017 08:29 - oppdatert 02.10.2017 09:29

Bli med på StafettBirken

Lave skuldre og høy trivselsfaktor - påmelding åpner 2. oktober

Lave skuldre gir høy trivselsfaktor

– I StafettBirken har både Birken-veteraner og ferske skiløpere noe felles å samles om. Det skaper trivsel, sier Evry.

Evry har stilt med 9-10 lag i StafettBirken de siste årene, og satser på nytt i 2018.

– Det er jo blitt en tradisjon for oss å stille lag i StafettBirken nå, og vi ser mange syns det er gøy å ha noe felles å samles om, så dette er noe vi kommer til  å satse videre på, sier Per Magne Stenseng, som er en av ildsjelene i Evrys StafettBirken-satsing.

Skaper samhold på tvers
– Lagene våre består av en god blanding av trauste Birkebeinere og folk som er ferskere på trening og ski, og her får de sjansen til å gjøre noe sammen, uten at det er noe fokus på resultater. Det senker terskelen for å delta når tider og prestasjoner ikke er noe tema, sier Stenseng. 

– Mange syns det er gøy å være med på Birken, og at der er gøy å være med på en stafett. Vi gjør dette for å skape noen møtepunkter på andre arenaer enn bare på jobben, og StafettBirken skaper en type samhold og fellesskap for de som går den både rundt trening og teknikk, og smøring og utstyr, sier han.

Fellesskap rundt forberedelsene
Bedriften legger til rette for fellestreninger inn mot rennet, og arrangerer også afterski for de som deltar nede i Lillehammer etter målgang.

– Vi har litt ekstra fokus på Birken inn mot rennet, med blant annet noen teknikktreninger, litt prat om smøring og utstyr, og det er det mange som setter pris på, sier Stenseng.

Kompakt og sosialt
I forkant av årets arrangement ble StafettBirkens format endret til 4x7.5 kilometer, akkurat som verdenscupstafettene for herrer, og hele rennet er nå lagt til Birkebeiner Skistadion. Fram til og med 2015 gikk StafettBirken i den vanlige Birkebeinertraséen, delt opp i fire ulike distanser.

Tilbakemeldingene fra deltakerne viser at de fleste ser det nye formatet som en fordel, både for fellestrening inn mot rennet og på selve renndagen i forhold til logistikken og lagaspektet. 

At StafettBirken ble flyttet ned til stadion har bidratt til å heve det sosiale aspektet med arrangementet, mener Stenseng, som innrømmer at han i utgangspunktet var litt skeptisk til endringen.

– For noen er det litt for langt å gå hele Birken, og mange syns det var stas å ha sjansen til å gå deler av Birken-traséen, slik som strekningen over Midtfjellet, så for dem var den gamle ordningen veldig bra. Men på den andre siden blir det jo mer sosialt når hele arrangementet er samlet på ett sted, og alle kan følge de andre deltakerne på lagene våre hele tiden, så vi syns det ble veldig bra totalt sett, sier Stenseng. 

Påmelding til alle arrangement 2018 åpner 2. oktober
Birken er utfordringer og opplevelser for alle hvilket arrangement passer best for deg?

Meld deg på til Birkens arrangement

 evry

Evry: "Tommel opp for StafettBirken"

load articles
Generalsponsor:
Webkamera
Webkamera