shadow shadow
Tekst: Terje Lund Olsen Foto: Olympiaregion Seefeld Ski-VM i Seefeld

Seefeld i Østerrike er arrangør av VM på ski i 2019. Besøk den vakre alpelandsbyen og følg de norske utøverne.

Under mottoet HAND IN HAND - LET'S CELEBRATE A NORDIC SKI FESTIVAL arrangeres ski-VM i Seefeld (Østerrike) om ett drøyt år. Det jobbes for tiden på spreng for å kunne leve opp til mottoet og skal bli en sportsfest man sent vil glemme! Og alt ligger til.

Den lille alpelandsbyen Seefeld ligger på et høyplatå 1200 meter over havet, midt i de østerrikske Alpene, og regnes som både snø- og solsikkert. Stedet har over 250 kilometer med preparerte skiløyper, to hoppbakker og er kjent som et mekka for nordisk skisport i Mellom-Europa.

Seefeld har mer å tilby enn selve arrangementet. Landsbyen regnes som en av Østerrikes vakreste alpelandsbyer, med høye fjell som omkranser byen. Gågata har et utall flotte butikker, restauranter og hyggelige kaféer som vil gjøre at VM-dagene også kan bli uforglemmelige feriedager. Avstandene er korte og man har muligheten til å prøve seg i en av skibakkene før man går bort på VM-arenaen for å heie fram de norske utøverne.

Det er ikke første gang Seefeld er vertskap for et stort mesterskap. Under OL i Innsbruck i 1964 og 1976 ble de nordiske grenene avviklet her. I 1985 sto Seefeld for første gang som arrangør av et ski-VM. Den gang reiste de norske utøverne hjem som beste nasjon, med tilsammen 15 medaljer. World-cup i kombinert har årlig et renn i Seefeld, og i 2018 blir det prøve-VM fra 26. til 28. januar med to world-cup renn i langrenn og ett i kombinert. Seefeld ligger midt i hjertet av Europa, og det er enkelt å komme seg dit. Flyplassen i München ligger en to timers biltur unna og fra Innsbruck flyplass trenger du bare 25 minutter til VM-landsbyen. Alle de store norske reisearrangørene tilbyr reiser til VM 2019.

Fakta om VM i Seefeld:
Arrangeres 19. februar til 3. mars 2019
Program og billetter blir lagt ut i januar 2018.

Hopp stor bakke arrangeres i Bergisel i Innsbruck, mens de andre grenene finner sted i Seefeld.

Se nærmere på våre arenaer her

Info og billetter til arrangementet finner du her
Les mer om VM i Seefeld her