shadow shadow
Tekst: Kari Kraus Foto: Olympiaregion Seefeld På sykkel i alpene

De fleste nordmenn forbinder Alpene med snø, skikjøring og afterski. Østerrike er derimot like flott om sommeren.

Sommer i Alpene er grønne enger, hvite topper og bugnende blomsterkasser og kubjeller. Det er frisk luft og klart kildevann, lokal mat og spennende opplevelser. Og ikke minst et stort antall sportslige utfordringer.    

Terrengsykling
Regionen rundt Seefeld regnes som en

 av de mest varierte sykkeldestinasjonen i Alpene og tilbyr mer enn 570 km sykkelveier og stier med ulik vanskelighetsgrad. På 1200 meter over havet er man dessuten på en ideell treningshøyde.

For terrengsyklister er det unike landskapet med sine «ups and downs» et eldorado.

De mange skogsveiene og stiene gir terrengsyklistene muligheten til å komme seg helt til topps i fjellene. Belønningen er en uforglemmelig utsikt og en fantastisk tur ned. Den klare og rene fjelluften er naturlig nok inkludert.

I områder som seterdistriktet Gaistal og naturreservatet Karwendel får den ambisiøse rytteren oppfylt alle sine ønsker. Her tråkker man seg gjennom en fantastisk natur på spennende veier og stier i et variert og kupert terreng. Skulle man bli forbikjørt av en fornøyd el-sykkel, får man se sporty på det og hilse med et østerriksk grüß Gott.

Selv om man er midt i Alpene, finner man mange flotte veier uten å måtte kjempe mot for mange høydemeter.  Regionen har også mange familievennlige turer. Les mer her

Pust i bakken
Er du på tur i Tyrol finnes det alltid en hyggelig pust i bakken. Det finnes over 60 betjente alpine setre og hytter i regionen. Etter en anstrengende sykkeletappe er en Apfelstrudel eller en annen regional og velsmakende spesialitet den perfekte måten å fylle opp energireservene. Man bør også ta en stopp i en av de hyggelige landsbyene man sykler gjennom eller avkjøle seg i en av de vakre innsjøene.

Leie av utstyr
Alle som sykler de merkede rutene, befinner seg på trygge og gode veier. Sykler og utstyr kan leies flere steder i Seefeld. Her er utvalget stort i alt fra gatesykler, terrengsykler og de nyeste el-sykkelmodellene. En god måte å bli kjent med de flotteste stedene på, er å bli med på en av de mange guidede terrengsykkelturene rundt i området.

Sykkelguiden med de 32 vakreste sykkelrutene får du på informasjonskontorene i Seefeld og omegn.

Midt i smørøyet
VM-landsbyen Seefeld ligger på et vidstrakt høyplatå på 1200 meter over havet og de fleste veier fører dit. Flyplassen i Innsbruck er bare 20 minutter unna. München ligger en to timers kjøretur mot nord.

Stedet har overnattingsmuligheter for enhver lommebok. Her finner du alt fra bed and breakfast til 5 stjerners hotell i særklasse. Turistkontoret hjelper deg gjerne med å finne det som passer for deg.

Legg treningen til Birkebeinerrittet i Seefeld i sommer og få en helhetlig sykkelopplevelse.

Fakta om Seefeld:
Tettsted i Østerrike med ca 3000 Innbyggere
Høyde over havet: 1200 meter
570 kilometer med sykkelveier
VM-arrangør nordiske grener 2019
Seefeld
Info:

www.seefeld.com/en/mountain-bikerace-bikee-bike