Meny
Tilbake
Artikkelbilde
shadow shadow
Tekst: Birken, Foto:Geir Olsen/ Birken 16.02.2017 13:12 - oppdatert 17.02.2017 09:13

UngdomsBirken ski og stakefrie soner i 2017

Hvorfor innføre stakefrie soner i UngdomsBirken ski 2017?

Stakefrie soner – nytt i 2017
Det vil være stakefrie soner i egnede motbakker i årets UngdomsBirken ski.

Hvorfor innføre stakefrie soner i UngdomsBirken ski?
UngdomsBirken ski går i klassisk stil. Bakgrunnen for å innføre stakefrie soner i UngdomsBirken var at vi dessverre registrerte svært mange ungdommer i 2016 som skøytet og at vi fikk et høyt antall foreldre som klaget på dette. Skøytingen kom som en konsekvens av at ungdommene i utgangspunktet hadde tenkt å stake hele UngdomsBirken, men at de ikke klarte dette i motbakkene på blanke ski. Utfra kontroll i teknikksoner i 2016 så vi at antall ungdommer som skøytet var et sted mellom 150 og 200 løpere. Ingen ble disket men de fikk tilsnakk om å bruke riktig teknikk. 

 I år har NSF besluttet som en prøveordning:
-NSF skal som minimum ha soner på alle norgescuprenn junior, stafett i NM Junior, sprint og stafett i Hovedlandsrennet. Juryen har den endelige avgjørelsen i forhold til den praktiske gjennomføringen på rennstedet. Skikretsene har i stor grad gjennomført ordningen under KM.

Birken har hatt en tett dialog med Skiforbundet og med bakgrunn i erfaringene så langt i sesongen, samt erfaring med tidligere gjennomføring av Ungdomsbirken ski - blir stakefrie soner innført på årets arrangement.

Juryen er i gang med planleggingen av sonene som skal være i egnede motbakker. Mer informasjon om dette vil bli bekjentgjort nærmere renndagen. Sonene vil være tydelig merket med start og slutt.

UngdomsBirken ski skal være et breddearrangement, et arrangement  for både aktive og for de som liker å gå på tur.

Vi ønsker alle ungdommer hjertelig velkomne til UngdomsBirken ski 12. mars. 

load articles
Webkamera
Webkamera