Meny
Tilbake
Artikkelbilde
shadow shadow
Foto: Geir Olsen Tekst: Randi Bolstad 28.08.2016 13:30 - oppdatert 28.08.2016 21:21 Vinnere av Birken-Ung stipend

To verdige vinnere mottok stipendet på Birkebeineren Skistadion.

BirkenUng-stipendet
I et stadig mer stillesittende samfunn blir idrettens rolle viktigere. Å skape gode miljøer som ungdom søker til og trives i, gir sosiale og samfunnsøkonomiske gevinster. BirkenUng-stipendet skal gå til enkeltutøvere og idrettslag som bidrar til å holde idrettsgleden ved like og fremmer langsiktige treningsmiljøer for unge i alderen 12-16 år. Det er ingen forutsetning å være Birkendeltager, men utøverne må være medlem i en klubb knyttet til friidrettsforbundet, skiforbundet eller sykkelforbundet.

Stipendet skal deles ut tre ganger i året i forbindelse med Birkens ungdomsarrangement.

Kanditatene og avstemming
Kandidatene har selv sendt inn sine søknader, videre har det vært avstemming som har vært åpen for alle. De 10 med flest stemmer fra folket ble deretter vurdert av stipendets jury.

Blant mange gode kandidater, ble vinnerne de med flest stemmer fra jury og folket.
Felles for disse er at de i tillegg til å ha fokus på egen trening, også bruker tid og engasjement i de yngre utøverne. Dette ser vi på som et veldig viktig element for å få med flere utøvere, også de som ikke havner øverst på resultatlistene.

Vinnerne
De to første vinnerne av Birken-Ung stipendet er:

Eivind Fougner, 13 år

  • Klubb: Rye SK
  • Eivind er syklist og bruker også mye tid på de yngre utøverne i klubben. I tillegg har han vist engasjement på skolen ved å aktivisere de mindre barna til lek og idrett i friminuttene. 

 

Liv Tone Heramb, 16 år

  • Klubb: CK Elverum
  • Liv Tone er i den alderen hvor mange finner andre interesser enn idretten. Hun er spesielt engasjert, også overfor de yngre utøverne i klubben . Dette engasjementet gir Line Tone motivasjon til selv å være en aktiv utøver. 

 

Vi gratulerer!

 

Hva får vinnerne?
Eivind og Liv Tone får hver sin Scott terrengsykkel, verdi kr. 20 000,-. klær og utstyr fra Sport 1, Polar pulsklokke samt kr. 5 000,- i stipend hver. 

Birken-Ung stipendets jury
Juryleder: Åge Skinstad
Jurymedlemmer: Ingrid Kristiansen, Petter Soleng Skinstad, Edvald Boason Hagen, Maiken Caspersen Falla og Liv Kindem.

Birkenung  Birkenung

Førnøyde vinnere

 

load articles
Generalsponsor:
Webkamera
Webkamera