Glenn Hornset debuterte til pallen i UltraBirken

Tekst og foto: Ingeborg Scheve

UltraBirken-debutanten Glenn Hornset ble nummer tre på i det seks mil lange terrengløpet.

Glenn Hornset hadde aldri løpt seks mil i ett jafs tidligere, men synes det gikk greit, selv om det ble tungt på slutten.

– Det var som forventet: De to siste milene kjente jeg godt i beina, sier han krokbøyd etter målgang.

Hornset gjorde unna den krevende løypa på fem timer og 23 minutter, og løp seg rett inn på pallen på første forsøk på distansen. Tida holdt i tillegg til andreplass i klassen 30-39 år.

UltraBirken-debutanten forteller at han liker å løpe langt, og at opplevelsen absolutt fristet til gjentakelse.

– Jeg har løpt Birken Fjellmaraton før, så da ble jeg fristet til å prøve UltraBirken i år. Det kommer jeg nok til å gjøre igjen.

Det var Aasmund Kjøllmoen Steien som vant UltraBirken. Han vant med halvannet minutts margin til Are Denstad på andreplass.