Nyheter

Vinterens mest sosiale arrangement?

TurBirken SkøyteBirken StafettBirken  15.3 2019  _60

Foto: Birken, Tekst: Ingeborg Scheve

– StafettBirken må være ett av Norges mest sosiale, joviale og samlende folkehelsetiltak. 

Det mener Jan Olav Beitmyren. Han er primus motor for Birken-prosjektet hos Byggmakker, som rutinemessig stiller med dusinvis av lag i StafettBirken. 

Synet av alle lagene, både sine egne og konkurrentenes, der ansatte, kunder og forbindelser gir jernet i runde på runde på Birkebeiner skistadion: den stemningen og engasjementet lever både Beitmyren og deltakerne lever lenge på. Helt fram til neste vinter. Slik har StafettBirken blitt en tradisjon og et årlig høydepunkt for Byggmakker. 

Birken tok en prat med ildsjelen i Byggmakkers StafettBirken-prosjekt, Jan Olav Beitmyren. 

Hva gjør at du som ildsjel gleder deg til StafettBirken år etter år? 
– Når nye aktiviteter skal etableres, kreves det alltid en ildsjel som fremsnakker prosjektet og er litt mer «på» en del år. I starten tenkte jeg at «jeg må gi dette tre år for å se om dette er liv laga» og det var det. Til de grader. Rekordårene da vi stilte med over 40 lag var rått. Nå drømmer jeg om å få på plass over 50 lag. Fysisk aktivitet, og spesielt i tilknytning til Birken-arrangementer, ligger mitt hjerte nær, så slik sett er det ikke veldig krevende for meg å være en ildsjel på dette området! 

Hvor mange lag regner du med å ha med i år? 
– Jeg er veldig usikker på hvor mange lag vi får med i 2023. Nå har vi ikke deltatt på StafettBirken de siste to årene, men jeg regner med at vi skal komme opp på samme nivå som i 2019. Potensiale er større nå som vi er kjøpt opp og har butikker over hele landet, sier Beitmyren optimistisk. 

Hva betyr StafettBirken for din bedrift, og hvilket behov fyller arrangementet? 
– StafettBirken er ett av våre største og viktigste arrangementer, og for oss er dette en vanvittig flott arena for å bygge gode relasjoner mellom våre ansatte og kunder. Samtidig slår vi et slag for folkehelsen og fysisk aktivitet, sier Beitmyren, og utdyper: 

– Vi ser jo at StafettBirken har bidratt til at andre bedrifter også arrangerer egne smørekvelder og felles treningsøkter for sine deltakere. Dette tenker jeg bygger opp om godt arbeidsmiljø på de enkelte arbeidsplassene.

Hva gjør dere før/inn mot StafettBirken, og under eventen? 
– Vi har ikke besluttet nøyaktig hva vi legger opp til av felles aktiviteter inn mot StafettBirken denne sesongen, men tidligere har vi arrangert smørekveld, teknikk-kurs og fellestreninger. Det er både nyttig, sosialt og samlende, og slike tiltak bidrar til å skape en sterk fellesskapsfølelse i gruppa, og eierskap til arrangementet vi forbereder oss til, sier Beitmyren. 

Under selve arrangementet sørger Beitmyren selvsagt for å bygge opp under dette fellesskapet. 

– Vi stiller til start med god moral og mye humør. Vi dresser vi oss naturligvis opp med like jakker og luer. Og så arrangerer vi en bankett for alle våre lag etter stafetten, sier Jan Olav Beitmyren. 

Hvilke ambisjoner har dere for StafettBirken med hensyn til resultater, både totalt og internt? 
– Resultat totalt er ikke avgjørende for oss, selv om det var et lag fra oss som vant StafettBirken et år. Det er det sosiale, god kundepleie og det å kunne gjøre noe for våre ansatte som er viktig denne dagen. Men mange av lagene våre måler seg selvsagt opp mot hverandre. Så har vi noen premier til lagene i de ulike klassene på vår egen bankett etterpå. 

Stor interesse for sosiale tiltak
At mange bedrifter leter etter sosiale arenaer og samlende arrangementer, kan også Birkens arrangementskoordinator Christin Svegården bekrefte. 

Koronapandemien med ulike former for nedstenging og restriksjoner påvirket naturlig nok også interessen for StafettBirken. Men nå opplever Birken økende interesse for StafettBirken, spesielt fra bedrifter og organisasjoner som ønsker å gjøre noe sosialt for sine ansatte, kunder, medlemmer og forbindelser. 

– Vi opplever at det er mange som er gira og har lyst til å være med nå, så det blir spennende å se hvor mange lag vi får i vinter. Vi har uansett ikke satt noen begrensning for antall lag i StafettBirken, og har god plass til mange flere ennå, sier Svegården. 

Hun har den siste tiden hatt løpende kontakt med over 40 ulike bedrifter og organisasjoner. 

Sparebank 1 Gudbrandsdalen stiller har mål om 50 lag - dette blir moro!

FAKTA Birken skifestival 2023
Hvem: Kvinner og menn fra 16 år og eldre (Birkebeinerrennet, TurBirken, SkøyteBirken), ungdom 12 til 16 år (UngdomsBirken) og barn fra 0 til 11 år (BarneBirken)
Hva: Turlangrenn i klassisk stil (fristil for SkøyteBirken), Birkebeinerrennet inngår i langløpsserien Ski Classics
Hvor:
 Rena til Lillehammer
Når: 17. til 19. mars, 2023

Distanser: 
-Birkebeinerrennet Rena til Lillehammer (Birkebeineren stadion), 54km 
-SkøyteBirken Rena til Lillehammer (Birkebeineren stadion), 54km
-TurBirken Rena til Lillehammer (Birkebeineren stadion), 54km
-HalvBirken ski Sjusjøen til Lillehammer (Birkebeineren stadion), 28km
-StafettBirken Lillehammer (Birkebeineren stadion), 4x7.5km
-UngdomsBirken, Sjusjøen til Lillehammer (Birkebeineren stadion), 15km
-BarneBirken, Rena og Lillehammer

Mer informasjon: birkebeiner.no

  
Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen