Nyheter

Treningsprogrammene er klare

sportograf-114499197

Som påmeldt finner du de på min side. Se også ukens aktiviteter i "Veien til Birken 2022"

Foto: Sportograf

Programmene ligger under egen fane som heter SkiX sammen med direkte linker til blant annet liveøkter.

Det er bare å starte treningen mot Birken Skifestival 18. - 20. mars 2022.
Er du ikke påmeldt, så gjør det nå!

Treningsprogrammene er utviklet for å passe alle nivåer. I tillegg er det tilpasset slik at du kan velge opplegg ut fra hvor mange ganger i uken du har anledning til å trene.

Vi har utarbeidet to ulike tilbud i programmet:

  1. Program hvor du selv kan designe ditt eget opplegg med vår guiding og,
  2. Program der vi har designet et detaljert program for deg.

For å sikre at du får den beste treningen frem mot rennet har vi satt sammen tre ulike treningsprogrammer ut i fra hvilket nivå du er på.

NYBEGYNNER
Dette er programmet for deg som har lite erfaring med langrenn og trening, men som ønsker å gjøre en god jobb frem mot rennet.
Her vil du finne program som er tilpasset 2-4 økter i uka, alt ettersom hvor mye du ønsker å trene. Dagene for gjennomføring bestemmer du selv.
Vi har satt opp økter i ulike kategorier og du har mulighet til å designe ditt eget opplegg i fanene. Dersom du ikke ønsker dette har vi også satt sammen et eksempel ark som du fint kan følge.

VIDEREKOMMENDE
Dette er programmet er for deg som prøver deg på merke i Birken, og som har god erfaring med trening generelt. For viderekommende har vi satt opp 2-6 økter i uka og dagene bestemmer du selv. Du finner mange gode eksempler som du kan lime inn og designe I din egen treningsplan.  Dersom du ønsker et ferdig eksempel finner du det I “eksempel arket”.

EKSPERT
Dette er programmet for deg som befinner deg i kategorien “ekspert”. For deg har vi satt opp rammeprogram for hvor mange ganger i uka du kan trene (fra 3-7). Du kan sette opp ditt eget opplegg ved bruk av øktene vi har satt opp eller du kan følge eksempelukene som vi har satt opp for deg.

Uansett hvilket nivå du er på er det viktig å påpeke at du ikke trenger å følge dette slavisk. Evnen til å ta egne valg i treningen vil gjøre deg til en enda råere Birkebeiner, men vi hjelper deg til å stake ut riktig kurs.

Dette skjer denne uken:

25. Oktober kl. 18.00: Skierg-økt med Erik Lippestad.
Her coacher Martin Birkebeinere gjennom en skierg-økt. Han viser god skierg teknikk og en økt som Birkebeinere kan gjennomføre på egenhånd.

27. Oktober kl. 18.00: Foredrag og spørsmålsrunde med Marit. 
Marit vil snakke om trening og besvare spørsmål fra Birkebeinere. Sondre Sundby er med som co-host.

29. Oktober: Film om staking i motbakke med Sondre og Ragnar. 
I denne filmen vil Sondre og Ragnar lære deg hvordan du skal bli bedre til å stake i motbakke. De går gjennom viktige punkter på teknikk, samt fallgruver ved staking i motbakke. 

 

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen