Tilbake

Løypebeskrivelse
Løypa er ca 16 km med start på Birkebeineren Skistadion og målgang ved Håkons Hall. Løypa går sørover langs Sjøsetervegen. Dette er den samme løypa som Birkebeinerrittet lørdag, men i motsatt retning. Her går løypa på omdannet asfalt og grus.

Etter 5 km, ved løypas høyeste punkt 589 moh, tar løypa av til høyre og inn i Birkebeinerløypa traseen frem til Sagmyra. Fra Sagmyra, til Myggbukta, er det ca 1 km på grus og sti. Frem til mat- og drikkestasjon på Mesnasaga sykles det på fin grusvei.

Etter mat- og drikkestasjonen på Mesnasaga går løypa på sti frem til Vårsæterveien. Videre går løypa på bred grusvei frem til Kanalen.  I enden av Kanalen kommer løypa inn på traseen for Birkebeinerrittet. Før løypa kommer til oppkjøringen til Ballettbakken sykles det på asfaltvei med noen skarpe svinger. I Ballettbakken går traseen på høyre side,  som har en kombinasjon av grus og gress. Etter Ballettbakken sykles det gjennom hoppanlegget og ned gamle Nordsetervei. Denne veien er smal, noe bratt og ujevn, så her er det viktig å ta det med ro!

Før målgang ved Håkons Hall sykler du ned Kleivbakken, rundt fotballbane og ned på grusbana.  

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen