Nyheter

Tre strake for Nygaard

Pallen, menn elite
Under dagens Birkebeinerrenn ble det spennende i eliteklassene. Andreas Nygaard vant Birkebeinerrennet for tredje gang på rad! - Birken er et stort skirenn som er veldig hardt å vinne, så å vinne tre år på rad er jeg veldig fornøyd med, sa Nygaard etter målpassering.

Tekst, foto og video: Ungdomsreporter

Andreas Nygaard, Team Ragde Charge, vant på tiden 2:23:55. For Team Ragde Charge gikk også Johan Hoel som kom på 2. plass med tiden 2.23.57, bare to sekunder etter Nygaard, mens Max Novak, Team Aker Dæhlie, kom på tredjeplass på tiden 2.24.07 

Allerede etter fem minutter skjønte han at det var mulig å kjempe om seieren. Etter en knallhard start ble det en tydelig gruppe i front, som holdt nesten inn til mål. -Det er de sterkeste som holder seg i front, forteller Nygaard.  De siste kilometerne dannet Nygaard og Hoel en duo, før Nygaard til slutt var sterkest i spurten. 

Johan Hoel hadde et mål om å ta en pallplass og en drøm om å vinne. 2. plassen var han derfor godt fornøyd med. Hoel forteller at han klarte å bite seg fast opp mot Dølfjellet, derfra følte han seg bare bedre og bedre. Fra ca. halvveis til Sjusjøen var det godt samarbeid i tetgruppa. På slutten var Hoel “pinne stiv” og skjønte fort at Nygaard ville ta hjem seieren. 

3. plassen gikk til Max Novak som syntes kroppen hadde føltes bra hele uka. Opp Midtfjellet ble det kjørt hardt og under kraftlinjene inn mot mål var det “grusomt”, svensken måtte gi en liten luke og var dermed ute av seierskampen.

Se intervjuer med Nygaard, Hoel og Novak:

Kopier URL
Koblingen er kopiert til utklippstavlen
Del på facebook
Til toppen